Αποδόμηση του πολιτικού μηνύματος της ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου
Πολιτικό και Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα της ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου της Ελληνικής Δημοκρατίας πρός τους αγαπητούς συμπατριώτες έτσι αποκάλεσε τους Έλληνες η ΠτΔ.
Πραγματικά αυτή είναι η πολιτική κατάντια της χώρας ,πως ένα άτομο το οποίο προτάθηκε απο την κυβέρνηση των αχ-ρίστων και εκλέχθηκε απο την παράνομη βούλη για το ανώτατο θεσμό της Ελλάδας το οποίο τρώει και πίνει και διοργανώνει δείπνα και τραπεζώματα απο τα δικά μας χρήματα κάνει αυτές τις δηλώσεις ως Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα.
Σε ένα σημείο της ομιλιας αναφέρει η ΠτΔ ως αίτιο της επισιτιστικής και ενεργειακής κρίσης τον πόλεμο της Ουκρανίας και οχι την πραγματική αιτία που είναι η AGENDA 2030 και τα 17 σταδιά της αλλά και της AGENDA 2050 τις οποιες προωθεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τις εκτελούν όλα τα κράτη μέλη κατά γράμμα.
Σε δεύτερο σημείο της ομιλίας αναφέρει η ΠτΔ οτι η πρόοδος και η ευημερία μας προϋποθέτουν την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών και την εγγύηση των δικαιωμάτων μας. Ο σεβασμός του κράτους δικαίου είναι θεμελιώδης για την απόλαυση της ελευθερίας και της ισότητας, καθώς και για την ποιότητα του πολιτεύματος. Η εμβάθυνση της δημοκρατίας, η διάκριση των εξουσιών και η προάσπιση του γενικού συμφέροντος θωρακίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική και την αυτονομία της. Η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική σε μια περίοδο στην οποία τα ανελεύθερα καθεστώτα κερδίζουν έδαφος, ενώ σε πολλές γωνιές του πλανήτη επικρατούν απολυταρχικές δομές και πρακτικές.
Ποιό κράτος δικαίου έχουμε? Είναι κράτος δικαίου να τρώς να πίνεις να γλεντάς να κερνάς να ζεσταίνεσαι με δικά μας χρήματα και να πετάς στους Έλληνες πολίτες τα κουπόνια της ντροπής?
Για ποιά πολιτική και εμπιστοσύνη των πολιτών αναφέρεται?Για αυτή την πολιτική που τα ξεπουλάει ολα ακόμα και την υγεία? Για αυτή την πολιτική που παρακολουθεί τους μισούς Έλληνες πολίτες? Πολιτικό μήνυμα απευθύνει η ΠτΔ και όχι Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα όπως αρμόζει ο θεσμός της .
Διαβάστε το μήνυμα της ΠτΔ
Το 2022 ήταν μια ακόμη χρονιά στην αλληλουχία των κρίσεων που χαρακτηρίζουν την εποχή μας. Η πανδημία υποχώρησε, χάρη στην επιστήμη και την κοινή προσπάθεια, και η κοινωνία επανέρχεται στην κανονικότητα. Με οδύνη για τους συνανθρώπους μας που έφυγαν, αλλά ταυτόχρονα γνώση και ετοιμότητα για το μέλλον και τους κινδύνους που μας επιφυλάσσει.
Την υγειονομική κατάσταση ανάγκης διαδέχθηκε ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος αναδιατάσσει τις γεωπολιτικές ισορροπίες. Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αμέριστη στήριξή της στον ουκρανικό λαό και συνέβαλε, μαζί με τους εταίρους της, έμπρακτα στην υπεράσπιση των ευρωπαϊκών αξιών. Η παράνομη ρωσική εισβολή δεν παραβιάζει βάναυσα μόνο την κυριαρχία ενός ανεξάρτητου κράτους. Προκαλεί, επίσης, μια γενικευμένη επισιτιστική και ενεργειακή κρίση, η οποία μας πλήττει βαρύτατα, τον δύσκολο χειμώνα που διανύουμε, ιδίως τις ευάλωτες ομάδες, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
Σε αυτό το ευμετάβλητο περιβάλλον, η χώρα μας αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Επιδεικνύοντας αταλάντευτη προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και τον νηφάλιο διάλογο, αλλά και ανυποχώρητη στάση απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό που αμφισβητεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η πατρίδα μας έχει τη δυνατότητα να αναχθεί σε κόμβο, ενεργειακό και αναπτυξιακό, στην ευρύτερη περιοχή, επενδύοντας στο ταλέντο και την εξωστρέφεια των Ελλήνων. Στον τουρισμό, την εκπαίδευση, τις ψηφιακές υπηρεσίες και την πράσινη μετάβαση, ανακύπτουν μείζονες προκλήσεις για την επόμενη μέρα και την επίδραση της Ελλάδας σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινότητα. Με προτεραιότητα την οικοδόμηση ενός καλύτερου και αποτελεσματικότερου κράτους, τη διασφάλιση της κοινωνικής κινητικότητας, την καταπολέμηση των ανισοτήτων και του δημογραφικού προβλήματος.
Η πρόοδος και η ευημερία μας προϋποθέτουν την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών και την εγγύηση των δικαιωμάτων μας. Ο σεβασμός του κράτους δικαίου είναι θεμελιώδης για την απόλαυση της ελευθερίας και της ισότητας, καθώς και για την ποιότητα του πολιτεύματος. Η εμβάθυνση της δημοκρατίας, η διάκριση των εξουσιών και η προάσπιση του γενικού συμφέροντος θωρακίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική και την αυτονομία της. Η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική σε μια περίοδο στην οποία τα ανελεύθερα καθεστώτα κερδίζουν έδαφος, ενώ σε πολλές γωνιές του πλανήτη επικρατούν απολυταρχικές δομές και πρακτικές.
Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα και απρόβλεπτα. Τα ερωτήματα ηχούν ενίοτε πιο ισχυρά από τις απαντήσεις που διαθέτουμε. Αυτή, όμως, η αβεβαιότητα γεννά μεγάλες ευκαιρίες, αφήνει χώρο στην έμπνευση και τη δημιουργία και συνάμα θεμελιώνει την ευθύνη μας να εμπεδώσουμε και να κληροδοτήσουμε μια πιο δίκαιη και συμπεριληπτική κοινωνία στις επόμενες γενιές.
Συμπατριώτες μου,
Οι γιορτινές μέρες δεν είναι μόνο μια αφορμή για απολογισμούς, σχέδια και υποσχέσεις για τη χρονιά που έρχεται. Είναι και μια έντονη υπενθύμιση της σημασίας που έχουν η γενναιοδωρία του συναισθήματος και η ανιδιοτελής φροντίδα των άλλων. Κυρίως εκείνων που έχουμε παραμελήσει και χρειάζονται τη συμπαράστασή μας, ώστε να μην παραμένουν αόρατοι ανάμεσά μας. Οι αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων ετών μας δοκίμασαν και μας δίδαξαν ότι η ενότητα και η συνοχή μας συναρτώνται με την αλληλεγγύη και τη βαθιά επίγνωση ότι πέρα από άτομα είμαστε και μέλη του κοινωνικού συνόλου. Ότι ο εαυτός μας εμπεριέχει τους άλλους. Σε αυτή την πεποίθηση στηρίζονται οι ελπίδες και οι προοπτικές μας για το αύριο.
Τελικά ουδείς δεν ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο το μόνο που τους νοιάζει είναι να μιλήσουν και φροντίζουν πάντα να προώθουν τα σχέδια των αφεντικών τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου