ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Σωτήρης Τσιόδρας: Λάθος η χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό



Σωτήρης Τσιόδρας: Λάθος η χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό


«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει το φθινόπωρο» απάντησε ο κος Τσιόδρας σε ερώτηση για το πότε θα έχουμε το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι η στρατηγική για εμβολιασμό για τη γρίπη από το ερχόμενο φθινόπωρο είναι σωστή καθώς όπως είπε «δεν θες να υπάρχουν ταυτόχρονα δυο επιθετικοί ιοί στην κοινότητα».


Οι μάσκες και οι «αβεβαιότητες» του κορωνοϊού


Στο ζήτημα των προστατευτικών μασκών επανήλθε σήμερα ο κος Τσιόδρας τονίζοντας ότι υπάρχει μια διχογνωμία καθώς κάποιοι λένε ότι είναι λάθος να χρησιμοποιούνται οι μάσκες γιατί είναι σε έλλειψη και άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι χρήσιμες για τη μη μετάδοση του ιού. Ο κος Τσιόδρας έκανε λόγο για πανδημία «αβεβαιοτήτων» τονίζοντας ότι είναι πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουμε αλλά με βάση τις οδηγίες των διεθνών οργανισμών οι μάσκες σίγουρα προσφέρουν το μέγιστο όφελος στον χώρο του νοσοκομείου.

«Αν όλοι τηρούσαμε τις αποστάσεις, δεν θα χρειάζονταν οι μάσκες, οι οποίες είναι σε έλλειψη αλλά απαραίτητες για ασθενείς και υγειονομικούς». Ο κος Τσιόδρας κατέληξε επαναλαμβάνοντας αυτό που είπε και χθες, ότι οι μάσκες είναι χρήσιμες σε όσους έχουν συμπτώματα ή νοσούν από κορωνοϊό, αλλά και σε αυτούς που τους φροντίζουν κι όχι για τους υγιείς.

Επιπλέον, ο λοιμωξιολόγος σημείωσε πως η χρήση μάσκας ενέχει και κινδύνους όταν δεν χρησιμοποιείται σωστά.«Είμαστε θιασώτες της επιστημονικής αλήθειας η οποία αυτή τη στιγμή δεν μπορεί στο 100% να τεκμηριωθεί» είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας και επανέλαβε τον πρώτο και απαράβατο κανόνα που θα έχει αποτέλεσμα: «Αν όλοι μας τηρούσαμε τις σωστές αποστάσεις, δεν έχει νόημα η χρήση μάσκας οι οποίες είναι σε έλλειψη αλλά απαραίτητες για ασθενείς και υγειονομικούς»» τόνισε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ